De gebroeders Blanc en de dubbele nul!

Achter het vakje van de dubbele nul (dat op een Amerikaanse roulette staat) schuilt de geschiedenis van de broers Blanc. Ontdek in dit artikel hoe ze erin geslaagd zijn om de winstkansen van de spelers te verhogen.

dubbele nul roulette

Wie zijn de gebroeders Blanc?

De tweeling François en Louis Blanc werd in 1806 geboren in Courthézon. Ze groeiden op in een bescheiden gezin en besloten al vroeg om het ouderlijk huis te verlaten en te verhuizen naar Bordeaux. In 1834 werkten ze als effectenmakelaars en profiteerden van de Chappe-telegraaf om als eerste op de hoogte te zijn van de laatste nieuwe ontwikkelingen. Zo verdienden ze op korte tijd veel geld en vertrokken daarna naar Parijs waar ze de sluiting van de gokhuizen van dichtbij meemaakten.

Het perfecte idee voor meer winst!

In 1842 introduceerden ze de eenvoudige roulette in Europa waarbij de dubbele nul werd vervangen door een enkele nul. Zo waren er dus 37 getallen waarop spelers konden inzetten en het 0-vakje verdubbelde de winstkansen. Dit trok meteen rijke spelers aan vanuit heel Europa die afzakten naar Bad Homburg in Duitsland.

Van Duitsland naar Monte Carlo

In datzelfde jaar werden casinospelen verboden in Duitsland. De 2 broers verhuisden daarop naar Monte Carlo en het was Charles III in eigen persoon die hen uitnodigde in zijn vorstendom nadat de kansspelen er waren gelegaliseerd. Sindsdien staat er op de Europese roulettes een enkele 0, wat nog altijd voordeliger is voor de spelers dan de Amerikaanse roulette.

Deze publicatie heeft 0 Reacties

Reactie Plaatsen