Waarom denken sommige spelers dat ze het spel kunnen voorspellen?

Volgens een studie verschenen in het Journal of Gambling Studies hebben mensen die kansspelen spelen de neiging om bepaalde objectieve tekens te zien als een aanwijzing om verder te spelen. Ontdek hieronder hoe dat komt.

roulette

Tekens bedriegen niet … of toch?

Hebt u al eens een voorgevoel gehad over wat er zou gebeuren? Gokverslaafde spelers in een casino hebben ook vaak een dergelijk gevoel.
Sommige spelers houden vast aan een bepaalde slotmachine of een bepaalde roulettetafel en weten van geen ophouden. Ze blijven uren aan een stuk op dezelfde plaats om alles in de gaten te houden en te spelen natuurlijk.

Verslaafd en impulsief

Waarom geven deze spelers nooit op? Ze zien overal tekens en dingen die terugkomen. Dit zijn nochtans willekeurige voorvallen maar zij hechten er betekenis aan in de overtuiging dat dit opnieuw zal gebeuren en hen zo geluk zal brengen om te winnen op een slotmachine of met een ander spel.

Deze gokverslaafden denken dat ze kunnen voorspellen welke machine er zal winnen. De studie heeft aan de hand van een cognitieve reflectietest ook aangetoond dat dergelijke spelers vaak impulsief zijn.

En u, gelooft u in tekens?

Deze publicatie heeft 0 Reacties

Reactie Plaatsen