Wel of geen bedrog op de roulette in het Ritz?

Hebt u al eens gehoord van het gesjoemel op de roulette in het Ritz in Londen? Het dateert al van 2004 maar 3 spelers wisten toen meer dan € 1,8 miljoen buit te maken dankzij een speciaal systeem verborgen in hun gsm.

Enorme winst op de roulette

3 spelers brachten 2 avonden door in het Ritz en konden zo meer dan € 1,8 miljoen winnen op een van de roulettes van het casino. Zoals u zich al kan inbeelden is deze winst niet geheel en al te wijten aan het toeval. De spelers hadden een ingenieus systeem bedacht.

Een speciale gsm

Ze gingen als volgt te werk: ze namen hun gsm, voegden hier een laserscanner aan toe en koppelden deze aan een computer die vervolgens de snelheid van het balletje berekende wanneer de croupier het op het roulettewiel wierp. Binnen enkele seconden konden ze zo uitrekenen waar het balletje waarschijnlijk zou stoppen.

Hoewel dit systeem rechtstreeks uit een Bond-film lijkt te komen, heeft het in realiteit zijn effect niet gemist. De 3 spelers moesten maar naar het scherm van hun gsm kijken om te weten welke 6 cijfers konden winnen en vervolgens hun inzet op de tafel plaatsen. Zo konden ze hun winstkansen aanzienlijk verhogen: 1 kans op 6 in plaats van 1 kans op 37!

Legaal gesjoemel op de roulette

Toen het Ritz merkte dat deze 3 spelers zulke enorme winsten buit maakten, heeft het klacht ingediend. Een team van Scotland Yard gespecialiseerd in spelfraude heeft meteen een onderzoek ingesteld. Na enkele maanden moesten ze echter besluiten dat het bedrog legaal was. De huidige wetgeving verbiedt namelijk enkel een tussenkomst in het fysiek functioneren van de roulette (vertragen of versnellen van het balletje).
De 3 spelers hebben hun winst dus gewoon mogen houden!

Deze publicatie heeft 0 Reacties

Reactie Plaatsen